Oncologieverpleegkundige als coach
 
 
 
Care academy - december 2017
 
Algemeen Intimiteit Angst Eigen regie Gezin Verlies
 
 
 
 
Programma Care academy 2018

Graag introduceren wij het nieuwe Care academy programma 2018. Naast de inmiddels bekende onderwerpen is het aanbod van workshops voor en door oncologieverpleegkundigen uitgebreid met 2 nieuwe thema’s. Organiseer en plan alvast de workshop van je keuze en neem het mee in de aanvraag van je scholingsbudget 2018.
Meer informatie over de workshops vind je hier.

Data workshops:
Intimiteit en kanker        - wo 30 mei
Angst en kanker             - do 15 maart en wo 3 oktober
Eigen regie bij kanker     - wo 14 maart en wo 10 oktober
Kanker in het gezin         - wo 7 februari en wo 19 september
Verlies bij kanker            - ma 26 maart en vr 5 oktober

Veel inschrijvingen op de oncologiedagen 2017

Het was weer gezellig druk bij onze stand op het jaarlijkse oncologiecongres van de V&VN oncologie. Fijn om met veel (oud-)collega’s en verwijzers even bij te kunnen praten. Het Care academy programma voor 2018 stond volop in de belangstelling. Uit de vele inschrijvingen konden we een oncologieverpleegkundige uit het Hagaziekenhuis en een collega uit het Amphia ziekenhuis blij maken met een gratis workshop!

Leer en proeffabriek – ‘Smaken verschillen’

Samen met Nutricia AMN hebben we op 30 november weer een symposium voor (oncologie)verpleegkundigen kunnen organiseren. Dit jaar waren we weer te gast in het Nutricia Research Center in Utrecht. Met recht was het een leer- en proeffabriek; ruim 90 deelnemers hebben veel nieuwe informatie tot zich kunnen nemen en volop kunnen proeven van een diner waarin ook medische voeding was verwerkt. Door velen werd dit als zeer verrassend ervaren. Met al deze ervaringen kunnen patiënten weer rekenen op goed geïnformeerde verpleegkundigen in eerste- en tweede lijn die volop kunnen adviseren over voedingsproblematiek bij kanker. Waarbij adviezen over beweging en de psycho-sociale context ook niet mogen worden vergeten.

Consulent worden?!

Voor diverse regio's in Nederland zijn we op zoek naar enthousiaste senior-oncologie-verpleegkundigen die als care consulent willen werken.

Voor meer informatie klik hier.

Zijn uw gegevens wel compleet of actueel? 
We stellen het op prijs wanneer u dit even controleert, 
klik hier.
De Care academy is onderdeel van St. Care for cancer. Ontstaan vanuit de behoefte van van consulenten aan meer kennis op psychosociale thema’s.

Op oncologieverpleegkundigen wordt een steeds breder beroep gedaan. Naast de verzorgende taken ondersteun je patiënten ook op psychosociaal gebied. Hoe doe je dat? Hoe ga je om met angst, weerstand, verlies en verdriet? Hoe maak je belangrijke thema’s zoals intimiteit en seksualiteit bespreekbaar? Hoe help je patiënten samen met hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie? De Care academy heeft een aanbod van praktische workshops voor de oncologieverpleegkundige als coach.
 
Contact
 
www.care-academy.nl
info@care-academy.nl
Tel:  +31 33-448 07 30 
Fax: +31 33-455 58 50

Postadres:
Postbus 2621 
3800 GD AMERSFOORT

Bezoekadres:
Kon. Wilhelminalaan 12
3818 HP AMERSFOORT
 
Doorsturen aan een vriend, vriendin of collega
 
Kent u iemand in uw omgevening voor wie deze info interessant is? 
Klik hier om deze brief door te zenden.
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van de stichting Care for cancer. 
U kunt u eenvoudig afmelden door hier te klikken.