December 2014
 
 
 
Nieuwsbrief december 2014
 
|
|
|
 
Medewerker met kanker? Ook ondersteuning voor de werkgever

Care for cancer begeleidt mensen met kanker individueel. Onder de naam Care in company ondersteunen we werkgevers bij het optimaal begeleiden van werknemers. 

Erika van Wijk, consulent regio Zuid-Holland: ‘Een cliënt, een 51-jarige accountmanager, mocht tijdens zijn ziekteproces werken wanneer hij wilde, op basis van hoe hij zich voelde. Hij werkte graag en het deed hem goed. Nu wilde de directeur (zijn direct leidinggevende) een gesprek. De cliënt maakte zich zorgen. ‘Mag ik niet meer bij klanten langs? Zie ik er zo beroerd uit? Krijg ik andere taken?’ De werkgever bleek het zelf ook moeilijk te vinden om het gesprek aan te gaan. Hét moment om Care in company in beeld te brengen.’

Goed werkgeverschap
Care in company heeft twee adviesgesprekken gevoerd met de directeur. Onder andere over de wijze van begeleiding, de communicatie, collega’s en het toekomstperspectief. De directeur volgde onze adviezen op. De cliënt kreeg daardoor betere begeleiding op zijn werk en zijn zorgen werden weggenomen. De directeur: ‘Wat jullie voor onze organisatie hebben betekend, is niet in geld uit te drukken! Ik zal jullie aan iedereen aanbevelen.’ 

Wilt u zelf weten wat Care in company voor u kan betekenen? Kijk op de website. Of neem contact op via info@careforcancer.nl of 033-448 0730.  
https://www.facebook.com/careforcancer https://twitter.com/careforcancer http://www.linkedin.com/groups/stichting-care-cancer-2343798/about
Schenken aan Care for cancer

Care for cancer is een stichting zonder winstdoelstelling. Hoewel we contracten hebben met de meeste zorgverzekeraars, zijn we voor een deel van onze dienstverlening afhankelijk van donaties en giften. Wilt u ook bijdragen? Dat kan!

Vorige maand kreeg onze consulent regio Noord-Brabant, Coretta van Gils, hier een vraag over. Een cliënt die zij begeleid had, was overleden. De familie vroeg tijdens de uitvaart om donaties voor Care for cancer. Een prachtig gebaar waar we zeer dankbaar voor zijn. Wilt u zelf schenken aan Care for cancer? Dat kan natuurlijk. U kunt uw donatie doen via IBAN NL16INGB0655438432 o.v.v. ‘Donatie Therapiefonds’. Elke gift is welkom en stelt ons in staat om meer mensen te helpen.

Goed besteed
Schenkingen aan Care for cancer komen ten goede van het Therapiefonds van Care for cancer. Dit fonds wordt aangesproken wanneer consulten niet vergoed worden uit de basisverzekering. Bijvoorbeeld als een zorgverzekeraar geen contract heeft met Care for cancer of als er meer consulten nodig zijn dan het maximum dat vergoed wordt. Wilt u meer informatie over het Therapiefonds? Neem dan contact met ons op via info@careforcancer.nl of 033-448 0730.  
https://www.facebook.com/careforcancer https://twitter.com/careforcancer http://www.linkedin.com/groups/stichting-care-cancer-2343798/about
Groep Werk & Kanker

Het nieuwe netwerk ‘Groep Werk & Kanker’ is sinds 1 december de centrale bron van kennis over werken tijdens en na kanker. Care in company is een van de oprichters. 


De drie oprichters zijn Care in company, Re-turn en Stap.nu. Deze organisaties zijn volledig gespecialiseerd in begeleiding van organisaties, werknemers en ondernemers bij verzuim, werkhervatting en re-integratie bij kanker. Als Groep Werk & Kanker treden zij op als klankbord en adviseur van de overheid, arbodiensten, verzekeraars, patiëntenorganisaties, zorgverleners en werkgeversplatforms. De visie van de groep is dat werken het herstel bij kanker kan bevorderen en bijdraagt aan de kwaliteit van leven. 

Lees hier het persbericht. Of bezoek de website www.groepwerkenkanker.nl.
https://www.facebook.com/careforcancer https://twitter.com/careforcancer http://www.linkedin.com/groups/stichting-care-cancer-2343798/about
Sterkte met je tumor!

Vrijdag 17 december werd het boek 'Sterkte met je tumor!’ van Paula Bakhuis gepresenteerd in Amersfoort. Ook Care for cancer werkte er intensief aan mee.
Het boek is een eyeopener voor iedereen die te maken krijgt met kanker: patiënten, maar vooral ook naasten en zorgverleners. 

Het boek is toegankelijk en praktisch en richt zich vooral op de communicatie rondom de ziekte. Het laat (ex-)patiënten, naasten en zorgverleners aan het woord. Ze geven antwoord op vragen uit hun omgeving. Hoe geef je steun? Wat kun je zeggen? En wat vooral niet? Hoe bied je troost? Voor patiënten bevat het tips en antwoorden op vragen als: Hoe geef je behoeftes en grenzen aan? Hoe ga je om met emoties? Hoe praat je erover met je kinderen? Met je werkgever, je arts?

Voor meer informatie of om het boek te bestellen klik hier.
https://www.facebook.com/careforcancer https://twitter.com/careforcancer http://www.linkedin.com/groups/stichting-care-cancer-2343798/about
Beste wensen voor 2015
 

Warmte. Contact. Lachen. Troost. Hulp. Rust. Delen. Familie. Hoop. Samenzijn.


We wensen u dit en nog veel meer goeds in 2015.


Hele fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar, namens de medewerkers en consulenten van Care for cancer.
https://www.facebook.com/careforcancer https://twitter.com/careforcancer http://www.linkedin.com/groups/stichting-care-cancer-2343798/about
Zijn uw gegevens wel compleet of actueel? 
We stellen het op prijs wanneer u dit even controleert, 
klik hier.
Stichting Care for cancer
Care for cancer biedt individuele ondersteuning aan mensen met kanker. De diensten van Care for cancer sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Landelijk zijn 60 oncologieverpleegkundigen beschikbaar voor de consulten thuis. Het doel is dat cliënten minder stress en onzekerheid ervaren en sterker staan in het ziekteproces. 

Care for cancer richt zich op patiënten, mantelzorgers en werkgevers. 
Stichting Care for cancer heeft geen winstdoelstelling.


Contact
www.careforcancer.nl
www.helpikhebkanker.nl
info@careforcancer.nl
Tel:  +31 33-448 07 30 
Fax: +31 33-455 58 50

Postadres:
Postbus 2621 
3800 GD AMERSFOORT

Bezoekadres:
Kon. Wilhelminalaan 12
3818 HP AMERSFOORT
Doorsturen aan een vriend, vriendin of collega
Kent u iemand in uw omgeving voor wie deze info interessant is? 
Klik hier om deze brief door te zenden.
 
Hier komt u ons tegen
 
DatumOnderwerpLokatiePlaats
04-02-2015Wereldkankerdag Landelijk
20-03-2015NVPO CongresHogeschool DomstadUtrecht
16-04-2015! LET OP - VERPLAATST - VAN WOENSDAG 10-12-14 NAAR DONDERDAG 16-04-15 - LET OP!
Leer- en proeffabriek - voorkom ondervoeding, Invitational voor (oncologie) verpleegkundigen!
Nutricia Research-centerUtrecht
05-03-2015 & 16-06-2015Workshop Zelfmanagement in de oncologieKantoor Care for cancerAmersfoort
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van de stichting Care for cancer. 
U kunt u eenvoudig afmelden door hier te klikken.